Recept voor frisse Tzatziki

Tzatziki is een typisch Grieks gerecht gemaakt van Yoghurt en komkommer, en heeft een erg frisse smaak. Het wordt vooral gegeten in combinatie met Gyros of knoflookbrood. Je kan tzatziki kant-en-klaar kopen, maar zelf maken is natuurlijk veel lekkerder. Je kan het maken met volle yoghurt, maar voor de echte originele smaak is Griekse yoghurt het beste, aangezien deze wat dikker is.

Tzatziki – Ingrediënten:

  • 500 ml yoghurt (bij voorkeur Griekse yoghurt)
  • 1 komkommer
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel gedroogde dille
  • Halve citroen
  • Olijfolie

Tzatziki – Bereiding:

tzatzikiSchil de komkommer, en rasp deze met een groffe rasp boven een vergiet. Druk met een vork goed het vocht eruit, en laat het goed uitlekken. Doe de Griekse yoghurt in een kom, en voeg hier 3 teentjes knoflook, 1 eetlepel gedroogde dille en 1 eetlepel olijfolie aan toe. Pers een halve citroen uit boven de kom, en let er op dat er geen pitjes in de yoghurt komen.

Als de komkommer goed uitgelekt is, kan deze toegevoegd worden aan de yoghurt. Meng het geheel goed door, en zet het in de koelkast. Laat de tzatziki minstens een paar uur in de koelkast staan, zodat deze goed kan opstijven. Het lekkerste is het om dit de avond van te voren te maken.