Toeslagen

De Belastingdienst is er niet alleen maar om een aanzienlijk deel van uw salaris in te houden. Afhankelijk van uw persoonlijke situatie en de hoogte van uw inkomen zijn er diverse toeslagen die u aan kunt vragen. Wanneer u handig gebruik maakt van deze regelingen kan dit u jaarlijks veel geld opleveren.

Toeslagen in Nederland

Er zijn in Nederland veel soorten toeslagen, veel hiervan zijn bedoeld voor ouders met vaak jonge kinderen. Zo komt elke inwoner van Nederland, ongeacht de hoogte van zijn of haar inkomen in aanmerking voor Kinderbijslag. Deze toeslag wordt elk kwartaal aan u uitbetaald, totdat uw kind 18 jaar is. Dankzij de Kinderopvangtoeslag wordt het voor jonge ouders veel gemakkelijker gemaakt om weer aan het werk te gaan. De kosten van meerdere dagen kinderopvang kunnen snel fors oplopen, maar dankzij de toeslagen kunt u een groot deel van deze kosten weer terug krijgen.

Ook aan niet-werkende ouders is gedacht. Hebben u en uw eventuele partner een laag inkomen? Dan komt u zeer waarschijnlijk in aanmerking voor het Kindgebonden budget. Met name voor alleenstaande ouders kan de hoogte van deze toeslag fors oplopen.

Heeft u geen kinderen? Ook dan zijn er mogelijk toeslagen voor u. Dankzij de Zorgtoeslag blijven de kosten van de verplichte zorgverzekering beperkt, en de huurtoeslag zorgt ervoor dat iedereen in staat is een eigen woning te huren.