Kinderopvangtoeslag

Voor veel ouders is een baan lastig te combineren met jonge kinderen. De kosten van de kinderopvang zijn vaak erg hoog, en de meeste mensen willen niet elke keer de familie vragen om op te passen op de kinderen. Om het werken aantrekkelijker te maken, heeft de Belastingdienst de Kinderopvangtoeslag. Dankzij deze toeslag kunt u een groot deel van de kosten van de kinderopvang terug krijgen.

Kinderopvangtoeslag – Hoeveel krijgt u?

Hoeveel kinderopvangtoeslag u kunt krijgen hangt van een aantal dingen af. U krijgt (tot een maximum tarief) een percentage van de werkelijke kosten vergoed. Hoe hoog het percentage is dat u vergoed krijgt hangt af van uw inkomen. Hoe meer u verdient, hoe lager uw vergoeding is. Ook is de vergoeding voor uw 2e kind hoger dan voor uw eerste kind.

Tenslotte is er ook een maximum aantal uren dat u vergoed kunt krijgen. Dit is afhankelijk van het aantal uren per maand dat de minst werkende ouder werkt. Ongeacht het aantal uren dat u werkt kunt u nooit voor meer dan 230 uur per maand kinderopvangtoeslag krijgen. Om in 2016 meer ouders aan het werk te krijgen is het kabinet van plan de kinderopvangtoeslag voor 2016 te verhogen. Zoals de plannen er nu uitzien gaan vooral ouders met 2 of meer kinderen er aanzienlijk op vooruit.